شنبه ۱۳۹۵/۰۱/۲۸

مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين عنوان کرد:

هدف اصلي برگزاري مراسم روز زمين پاک ، ارائه آموزش به منظور فرهنگ سازي است

مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين گفت: هدف اصلي برگزاري مراسم روز زمين پاک، ارائه آموزش به کودکان و خردسالان منظور فرهنگ سازي در زمينه کاهش توليد زباله و تفکيک از مبدا و... بود.

به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين ؛مجتبي منتظري در راستاي برگزاري مراسم روز زمين پاک اظهار کرد: مشکلات دفن بهداشتي، تهديدهاي زيست محيطي در بازگشت به طبيعت، توليدگازهاي خطرناک گلخانه اي، هزينه هاي جمع آوري، تجهيزات مورد نياز و هدر رفتن بخش زيادي از توان نيروهاي خدمات شهري از پيامدهاي مهم افزايش توليد زباله است.

وي افزود :براي دستيابي به اين هدف، آگاه کردن شهروندان  الزامي است و آموزش‌هاي اجتماعي افراد نيز به تدريج آن‌ها را به مردمي آگاه و ماهر در شيوه‌هاي کاهش زباله مبدل مي‌سازد.

وي اضافه کرد:نگاهي به الگوي مصرف روزانه افراد جامعه از سنين مهدکودک تا بزرگسالي ضرورت آموزش همگاني براي کاهش توليد زباله را دو چندان کرده است از اين رو آموزش کودکان خصوصا آموزش مهد هاي کودک ،دوره پيش دبستاني و ابتدايي در اولويت برنامه هاي آموزشي سازمان قرار گرفت.

منتظري در حاشيه آيين روز زمين پاک افزود :برگزاري مراسم روز زمين پاک نيز يکي از برنامه هاي آموزشي از پيش تعيين شده  سازمان در همين راستا بود  که  کودکان و خرد سالان ده مهد کودک از طريق برنامه هاي نمايشي با  کاهش توليد زباله و تفکيک در مبداء آشنا شدند .

اين مسئول در ادامه خاطر نشان کرد: براي ترويج و ارتقاء فرهنگ کاهش زباله و تفکيک پسماندها از مبداء، مشارکت داوطلبانه شهروندان بهترين و مؤثرترين روش مي باشد.

وي با تاكيد بر اينكه سازمان مديريت پسماند علاوه بر امور جاري خود همچون جمع آوري زباله سطح شهر و پاكسازي معابر در زمينه آموزش هاي حوزه پسماند و كاهش توليد زباله نيز اقدامات ويژه اي صورت داده و برنامه هاي متنوعي براي سال جاري دارد، تصريح كرد: با همكاري رسانه ها برنامه هاي متعددي در راستاي آموزش هاي حوزه پسماند و بازيافت در شهر اجرايي خواهد شد.

وي با بيان اينكه روزانه بيش از 680 تن زباله در ايام عادي در شهر قزوين توليد مي شود، خاطرنشان كرد: اين ميزان زباله هزينه هاي زيادي را به سازمان تحميل مي كند در صورتي كه با مديريت مصرف و تفكيك زباله ها مي توان حجم انبوهي از هزينه ها را كاهش داد.

مدير عامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين افزود:نهادينه کردن کاهش ميزان مصرف ظروف يک بار مصرف و استفاده از كالاهايي كه قابل بازيافت هستند و همچنين تفكيك در محل پسماند در كنار مديريت مصرف مي تواند بستر مناسبي براي حفظ محيط زيست و بهره مندي از اعتبارات حوزه پسماند براي توسعه و بهبود خدمات شهري فراهم كند.

منتظري با تأکيد بر اينکه سازمان مديريت پسماند اهداف و برنامه‌هاي بسياري را نيز براي کاهش زباله در دست اجرا دارد، يادآور شد: حفظ و ارتقاي سلامت شهروندان از مهم‌ترين اهداف اين سازمان است به همين منظور در زمينه تفکيک پسماند از مبداءو کاهش توليد زباله ،برنامه هاي  آموزشي بسياري را به شهروندان ارائه خواهد داد.

وي مي‌افزايد:يکي ديگر از مسايلي که به شدت بايد از آن پرهيز کرد، استفاده از کيسه‌هاي نايلوني و پلاستيکي و جايگزين کردن کيسه‌هاي پارچه‌اي است که اين موضوع جزءسر فصلهاي کاري سازمان مديريت پسماند بوده و اميد واريم با همکاري سازمان محيط زيست استان و شوراي اسلامي شهر در سال 95 در سطح فروشگاهي با اتخاذ ضوابط و تمهيداتي نهادينه گردد.‏

تصاویر مرتبط