یکشنبه ۱۳۹۲/۰۶/۲۴

در آيين اختتاميه جشنواره بازي و اسباب بازي اعلام شد؛

حضور بيش از 130 هزار بازديد کننده از سومين جشنواره بازي و اسباب بازي

جشنواره بازي و اسباب بازي کودکان ديروز و امروز يکي از مهم‎ترين برنامه‌هاي فرهنگي کشور است.

 

مدير عامل فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين گفت: جشنواره بازي و اسباب بازي کودکان ديروز و امروز يکي از مهم‌ترين برنامه‌هاي فرهنگي کشور است.
سعيد وزيري نژاد در آيين اختتاميه سومين نمايشگاه و جشنواره بازي و اسباب بازي کودکان ديروز و امروز افزود: با وجود گذشت تنها سه سال از عمر اين جشنواره، شاهد بلوغ آن هستيم و حضور سفراي کشور هاي مختلف و خانواده هايشان، 40 مدير کشوري و 80 نفر از اصحاب رسانه، 15 نفر از هنر مندان و 25 نفر عکاسان کشوري و نيز حضور مديران استاني بيانگر بلوغ، توانمندي ها و اهميت اين جشنواره بوده است.
وزيري نژاد با بيان اين مطلب که در طي مدت ده روز، قريب به يکصد و 30 هزار نفر از اين جشنواره بازديد کرده‌اند، عنوان کرد: پوشش خبري جشنواره از شبکه يک و سه سيما و شبکه هاي استاني، تبليغات محيطي از طريق بيلبورد در تهران و کرج و نيز حضور اکيپ هايي در عوارضي هاي استان قزوين در جذب مردم به اين جشنواره تأثير بسزايي داشت.
وي به پي گيري ثبت جهاني جشنواره بازي و اسباب بازي در جهان به نام قزوين نيز اشاره و تأکيد کرد: معرفي قزوين به عنوان مقصد گردشگري براي گردشگران سراسر کشور و جهان، احياي بازي هاي بومي و محلي و آموزش آن به کودکان امروز، معرفي بازي هاي قديمي و سير تحول آن از عصر باستان تا معاصر و معرفي سراي سعدالسلطنه به عنوان يک کارونسراي تاريخي و شناساندن آن به همه مردم دنيا از جمله اهداف اين جشنواره بود که در ادامه راه نيز اين اهداف با پيگيري ثبت جهاني اين رويداد دنبال خواهد شد.
مدير عامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين توسعه فضاي شاد اجتماعي همراه با برنامه هاي آموزنده، ارائه بازي هاي رايانه اي با رويکرد توليدات ملي و معرفي نقش بازي ها و اسباب بازي هاي سالم در رشد و پويايي فرزندان را از ديگر اهداف اين جشنواره برشمرد و افزود: وجود 100 غرفه با موضوعات فرهنگي، هنري، ورزشي و فروشگاهي، غرفه اسباب بازي هاي قديمي با 400 اسباب بازي قديمي بازسازي شده، موزه تاريخ ادبيات کودکان ايران همراه با اسباب بازي هاي دوران باستان و ادبيات نمايشي از عصر باستان تا کنون، موزه عکس 100 ساله فرهنگيان قزوين، اجراي گروه عروسکي دارا و سارا و گروه هنري از يزد و نيز اجراي گروه هاي هنري کشوري و استاني از جمله فتيله، پنگول و نيما، مسابقه محله و ململ و خان بابا در راستاي اين اهداف در اين جشنواره به اجرا در آمد.
وزيري نژاد با اشاره به حضور قصه گويان بين المللي از 7 کشور خارجي بيان کرد: اين قصه گويان از کشورهاي هند، پاکستان، عراق، آلمان، فلسطين، لبنان و آذربايجان به اين جشنواره آمده تا قصه هاي بين المللي خود را براي بچه ها بيان کرد و نتايج مثبت اين قصه ها را به کودکان گوشزد کنند که حضور اين افراد بر غناي بين المللي بودن اين جشنواره افزود.
وي ايجاد سراي بازي و تفريح و سرگرمي و اجراي70 بازي بومي و محلي را از ديگر برنامه هاي اين جشنواره خواند و تصريح کرد: ساخت قريب به 100 قطعه بازي و اسباب ازي قديمي، ارائه بازي هاي رايانه‌اي در فضايي به وسعت 259 مترمربع، معرفي اسباب بازي هاي ممنوعه، ترويج فرهنگ رضوي، اجراي اولين همايش دوقلو و چندقلو هاي زير 16 سال و نيز اجراي شش کارگاه تخصصي شعر، تصويرسازي و داستان نويسي نيز از نوآوري هاي جشنواره سوم نسبت به جشنواره هاي قبل بوده است.
مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين افزود: توجه به برنامه هايي با جنبه عمومي، از دغدغه هاي ذهني مسوولان در برنامه ريزي ها بوده است و دبيرخانه جشنواره هاي روز قزوين، دو برنامه مهم همايش پياده روي خانواده و جشنواره و نمايشگاه بازي و اسباب بازي را که در مجموع 200 هزار نفر بازديدکننده داشت را به عنوان برنامه هاي عمومي انتخاب و برگزار نمود.
وزيري نژاد به همکاري دستگاه هاي استاني با شهرداري قزوين در برگزاري جشنواره سوم اشاره و تأکيد کرد: همکاري کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان در بعد استاني و کشوري بسيار چشمگير بود و حس خوب کار مشترک با اين کانون و ديگر دستگاه ها را احساس کرديم.
معاون عمراني استانداري قزوين نيز در اين مراسم برگزاري جشنواره بازي و اسباب بازي را حرکتي بزرگ و تحسين برانگيز از سوي مجموعه شهرداري و سازمان فرهنگي ورزشي دانست و گفت: برگزاري اين جشنواره از جنبه هاي مختلف قابل تأمل بوده و کاري بديع و تازه اي در کشور است که توجه و اهميت به کودکان و نوجوانان در آن بسيار به چشم مي خورد.
حبيبي بازگو کردن تاريخ و تمدن کشور را از طريق ارائه غرفه هاي مختلف در اين جشنواره بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: اين اقدام جهت شناساندن فرهنگ و تمدن ايران و قزوين انجام شد و همه موضوعات مربوط به کودکان در قالب هنر در اين جشنواره به چشم مي خورد.
عليرضا خزائلي مدير عامل سازمان نوسازي و بهسازي شهرداري قزوين نيز در اين مراسم عنوان کرد: جشنواره بازي و اسباب بازي محتوايي ارزشمند بود که در داخل ظرفي به نام سعدالسلطنه قرار گرفت و همه مردم شهر قزوين و ديگر شهرها و کشور ها در آن حضور يافتند.
خزائلي با بيان اين مطلب که 80 درصد از مرمت سراي سعدالسلطنه به پايان رسيده است، خاطر نشان کرد: از 5 سال پيش کار مرمت اين مجموعه آغاز شد که در حال حاضر قسمت عظيمي از اين سرا بازسازي شده است و رويداد هاي مهم در آن برگزار مي شود که باعث شناخت مردم شهر ها و کشور هاي ديگر شده است.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط