جمعه ۱۳۹۱/۰۱/۰۴

آقاعليخاني، رييس مركز ملي فرش ايران:

رونق توليد اسباب بازي داخلي يكي از نتيجه‌هاي جشنواره ملي بازي و اسباب بازي است

انتظار مي رود رونق اقتصادي توليدات داخلي اسباب بازي يكي از نتيجه‌هاي دومين نمايشگاه و جشنواره ملي بازي و اسباب بازي كودكان ديرور و امروز قزوين باشد.

 

محمد باقر آقاعليخاني، رييس مركز ملي فرش ايران در گفتگو با نشريه داخلي دومين نمايشگاه و جشنواره ملي بازي و اسباب بازي كودكان ديرور و امروز در زمان بازديد به صنعت اسباب بازي و توليدات داخلي اسباب بازي اشاره كرد و گفت: صنعت اسباب‌ بازي در داخل كشور جزو صنايعي است كه با تيراژ بالا توجيه اقتصادي دارد اما متاسفانه بازارهاي چين بازار داخلي كشور را تحت شعاع قرار دادند و توليدات داخلي قدرت رقابت را با بازارهاي خارجي ندارند.
وي ادامه داد: پيگيري صنعت اسباب بازي در داخل كشور سخت است، اما مي توان با تغيير نگاه‌ها براي استفاده از توليدات داخلي اسباب بازي‌ در اين جشنواره قدم‌هاي اول را براي حل اين مشكل برداشت.
آقاعليخاني با بيان اينكه بايد نگاه‌ها را به سمت توليدات داخلي سوق داد، افزود: از لحاظ فرهنگي بايد نگاه‌ها به كالاهاي داخلي به خصوص اسباب بازي تغيير كرد و انتظار مي رود يكي از نتايج برگزاري اين جشنواره اين موضوع باشد.
وي تاكيد كرد: بايد در اين نمايشگاه سعي شود انتقال فرهنگ براي استفاده از اسباب بازي هاي داخلي صورت گيرد تا استفاده از اسباب بازي‌هاي داخلي يك ارزش محسوب شود.
اين مقام مسوول افزود: اگر مشكل فرهنگ براي استفاده از توليدات داخلي حل شود، مشكل رونق اقتصادي در صنعت اسباب بازي در كشور نيز حل خواهد شد و با حل اين مشكل حتي مشكل مسايل بهداشتي در استفاده از اسباب بازي نيز حل  مي‌شود.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه برگزاري اين جشنواره در مجموعه بزرگ تاريخي باعث افزايش حضور گردشگران در اين استان خواهد شد، اگر با نگاه كلي وارد اين موضوع شويم كه علاوه بر موضوع تاريخي به موضوعات كشاورزي و صنعت نيز در يك قالبي در اين نمايشگاه بپردازيم، فرصتي مي شود تا گردشگران با همه ظرفيت‌هاي استان آشنا شوند.
وي در ادامه با بيان اينكه دومين جشنواره بازي و اسباب بازي به دليل اينكه كودكان ديروز در كنار كودكان امروز در يك فضاي تاريخي قرار مي گيرند اقدام ارزشمندي است كه توسط مديريت شهري انجام شده است، افزود: حضور كودكان امروز با والدين در اين جشنواره يك اقدام ريشه‌اي و اساسي است تا فرهنگ بازي‌هاي محلي نهادينه و احياء شود و اين اقدام توسط مديريت شهري ستودني است.
وي با اشاره به اينكه  ديدن محيط تاريخي سراي سعدالسلطنه توسط والدين با حضور بچه‌ها يكي از جذابيت‌هاي اين نمايشگاه است، افزود: در ابتدا كودكان فقط با نگاه بازي و اسباب بازي از اين نمايشگاه بازديد مي‌كنند اما طي سال‌هاي آينده اين نگاه تغير خواهد كرد و بيشتر با فضاهاي تاريخي قزوين و نوع معماري اين مجموعه تاريخي بزرگ آشنا خواهند شد.
آقاعليخاني افزود: با برگزاري اين جشنواره فرهنگ نسل‌هاي گذشته به مرور زمان به نسل حاضر انتقال پيدا مي كند.
اين مقام مسوول  به بازي‌هاي كودكان ديروز و تفاوت‌هاي آن با بازي‌هاي كودكان امروز اشاره و بيان كرد: كودكان ديروز بيشتر با ابزار دستي به بازي مي‌پرداختند اما كودكان امروز بيشتر درگير بازي با كامپيوتر‌ها هستند و تفاوت بازي‌هاي كودكان ديروز و امر.وز به وضوح ديده مي‌شود.
وي گفت: كيفيت برگزاري دومين جشنواره نسبت به سال گذشته از لحاظط فني ارتقاء يافته است و تفاوت نحوه برگزاري جشنواره در سال جاري نسبت به سال گذشته كاملا احساس مي شود و امسال اين جشنواره از جذابيت‌هاي خاصي برخوردار است.
اين مقام مسوول بيان كرد: در گذشته  ما بيشتر با خلاقيت خودمان ابزار بازي را تهيه مي كرديم و به بازي مي پرداختيم.
رييس مركز ملي فرش ايران با بيان اينكه هفت سنگ بيشترين بازي ما در كودكي بود، بيان كرد: ما در بچگي يك كوزه را مي شكانديم و به شكسته‌هاي كوزه شكل مي‌داديم و اين يكي از سرگرمي‌هاي ما بود.
وي با بيان اينكه آيتم هاي بازي كودكان را خود بچه‌ها با ابزارهاي كه به وجود مي آوردند تعيين مي‌كردند، ادامه داد: ابزار اسباب بازي به صورت صنعتي نبود ابزار با چوپ بود و در نهايت با توپ بازي مي كرديم.
آقا عليخاني بيان كرد: كودكان ديروز به دليل مشكلات اقتصادي به بازي‌هاي مي پرداختند كه بيشتر كار بدني بود اما الان بيشتر بازي‌ها، كارهاي ذهني است.
وي افزود: بازي كودكان امروز بيشتر هيجانات مجازي دارند و واقعي نيستند و براي بدن بسيار مضر است و فقط فكر آنها را فعال مي كنند.
اين مقام مسوول بيان كرد: تفاوت بازي كودكان ديروز و امروز به طور كامل احساس مي شود و روز به روز هم تغييرات بيشتر مي شود و اميدواريم با برگزاري اين جشنواره بتوانيم  بازي‌هاي گذشته را با نياز امروز احياء كنيم.
پايان پيام
 

 

تصاویر مرتبط