جمعه ۱۳۹۱/۰۱/۰۴

دربندي‌زاده، معاون شهردار قزوين:

الکلنگ و هفت سنگ خيلي بازي مي‌کرديم

کودکان ديروز به دليل مشکلات مالي خودشان با ابتکار عمل و خلاقيت اقدام به تهيه اسباب‌بازي و بازي مي‌کردند.

 

عبدالعلي دربندي‌زاده، معاون خدمات شهري شهرداري قزوين در گفتگو با خبرنگار نشريه هفت سنگ گفت: فساد و انحراف اخلاقي در بازي کودکان ديروز وجود نداشت و بيشتر بازي‌ها شکوفايي ذهن را به همراه داشتند اما متاسفانه به مرور زمان بازي‌هاي کودکان دستخوش تغييرات شد و گذشته را از ياد برديم.

ضرورت استمرار برگزاري نمايشگاه و جشنواره ملي بازي و اسباب بازي
وي افزود: با توجه به اينکه برگزاري دومين نمايشگاه و جشنواره ملي بازي و اسباب بازي کودکان ديروز و امروز تجربه دوم مديريت شهري است و تجربه اول در سال گذشته به صورت آزمون و خطا بود امسال تلاش شده است از خطاهاي کمتري برخوردار باشد.
دربندي‌زاده با اشاره به اينکه نياز به يک دوره چهار ساله داريم تا بتوانيم در برگزاري اين جشنواره کمترين خطا را داشته باشيم، گفت: استمرار برگزاري اين جشنواره باعث خواهد شد مردم به طور کامل در طي چند سال حداقل يک بار از اين جشنواره بازديد کنند.
 
کودکان ديروز با امروز در کنار يکديگر قرار مي‌گيرند
معاون شهردار قزوين با بيان اينکه اين جشنواره بهانه‌اي است که کودکان ديروز با امروز در کنار يکديگر قرار مي‌گيرند و کودکان ديروز تجربيات و خاطرات کودکي خود را به کودکان امروز منتقل مي‌کنند، افزود: بازي‌هاي کودکان ديروز با امروز با يکديگر قابل مقايسه نيست چراکه در دوران گذشته امکانات کودکان براي بازي دست ساز بود و وسايل بازي بدون هزينه و با سختي زياد تهيه مي‌شد و در بازي‌ها ابتکار عمل کودکان به وضوح ديده مي‌شد اما نگاه کودکان امروز با نگاه کودکان ديروز براي بازي متفاوت است و خلاقيت از کودکان امروز گرفته شده است.
اين مقام مسوول با اشاره به بازي‌هاي گروهي کودکان ديروز که منجر به ابتکار عمل و خلاقيت کودکان مي‌شد، افزود: کودکان امروز بدون ابتکار عمل به بازي مي‌پردازند و اسباب بازي آنها آماده تهيه مي‌شود به طوري که ابتکار عمل آنها گرفته شده است.
وي با بيان اينکه در کمدهاي کودکان امروز اسباب‌بازي‌ها انباشته شده‌اند بدون اينکه استفاده مناسبي شود، بيان کرد: در گذشته کودکان اسباب‌بازي‌هاي خيلي کمتري داشتند و بعد از يک مدتي از بين مي‌رفت.
 
ابتکار عمل در بازي کودکان ديروز
 
دربندي‌زاده ادامه داد: بايد اسباب‌بازي‌هاي کودکان ديروز با نيازهاي کودکان امروز تلفيق شود تا خلاقيت کودکان تقويت شود و اين موضوع بايد با برگزاري اين نوع برنامه‌ها به روز رساني شود.
معاون خدمات شهري شهرداري قزوين بيان کرد: در اين نمايشگاه کودکان ديروز با مرور خاطرات، تجربيات خود را به کودکان امروز انتقال مي‌دهند و اين انتقال تجربه باعث شکوفايي استعدادهاي کودکان در آينده خواهد شد.
وي تصريح کرد: اگر کودکان امروز با ابتکار عمل به بازي بپردازند قطعا در آينده جامعه‌اي با شکوه خواهيم داشت.
 
مديريت شهري وارد مباحث اجتماعي شده است
دربندي‌زاده درباره ضرورت برگزاري اين جشنواره توسط مديريت شهري بيان کرد: با توجه به نوع ارايه خدمات توسط شهرداري مردم هميشه ارتباط نزديکي با مديريت شهري دارند و اين ارتباط باعث شده مديريت شهري وارد مباحث اجتماعي شود چراکه مردم راحت‌تر مي‌توانند ارتباط برقرار کنند.
وي ادامه داد: برگزاري اين جشنواره شروع بسيار خوبي براي ورود به مسايل اجتماعي است هر چند ما بايد 30 سال پيش اين کار را شروع مي‌کرديم.
معاون خدمات شهري شهرداري قزوين افزود: وظيفه شهرداري فقط نگه‌داري شهر نيست، پويايي آن از همه مهمتر است چراکه نگهداري شهر با پويايي شهر در کنار همديگر مفهوم پيدا مي‌کنند.
اين مقام مسوول بيان کرد: زمان مي‌برد تا اين فرهنگ بين مردم نهادينه شود که مديريت شهري فقط وظيفه نگه‌داري ندارد و بايد وارد برنامه‌هاي اجتماعي در شهر شود تا بتواند شهر را پويا نگه دارد.
وي افزود: ما اين بحث را خيلي دير شروع کرديم اما اميدوارم با انرژي و اعتقادي که مديريت شهري دارد بتوانيم هر چه زودتر اين خلا را پر کنيم.
دربندي‌زاده با بيان اينکه نه فقط موضوع اسباب‌بازي بلکه همه موضوعات اجتماعي مي‌تواند باعث رونق همکاري مردم براي اداره شهر و خدمت بهتر شهرداري شود، بيان کرد: ارتباط بين شهروندان با مديريت شهري بايد بيشتر شود و ايجاد فاصله بين مديريت شهري و شهروندان براي شهرداري خوب نيست.
 
برگزاري جشنواره در ايام تابستان
معاون خدمات شهري شهرداري قزوين به خود برگزاري نمايشگاه اشاره و بيان کرد: شايد برگزاري نمايشگاه در ايام عيد نتواند ما را به آن هدف اصلي برساند، اگر زمان برگزاري نمايشگاه در يک مقطع زماني از تابستان باشد بازديدکنندگان بيشتري خواهيم داشت و بازخورد برگزاري اين نمايشگاه بيشتر خواهد بود.
اين مقام مسوول اظهار کرد: سرما و بعد مساحتي باعث شده است در ايام عيد شايد مسافران کمتري در اين نمايشگاه حضور پيدا کنند با توجه به اينکه قزوين يک شهر عبوري براي مسافران است، براي افزايش بازديدکنندگان بايد اين جشنواره در يک مقطع زماني در تابستان برگزار شود.
 
رونق گردشگري در ايام عيد
وي ادامه داد: برگزاري اين جشنواره تاثير بسزايي در جذب گردشگر خواهد داشت چراکه ما اين جشنواره را در مجموعه تاريخي بسيار زيبا و ارزشمند سراي سعدالسلطنه برگزار کرديم.
دربندي‌زاده افزود: ارزش اين آثار تاريخي بسيار عظيم است و براي احيا و معرفي بيشتر اين مجموعه بايد برنامه‌هاي از جمله برگزاري اين جشنواره در دستور کار باشد تا اين مجموعه پويا بماند.
معاون شهردار افزود: با پويا نگه داشتن اين مجموعه گردشگران زيادي جذب خواهند شد که اين رونق اقتصادي شهر قزوين را در پي خواهد داشت.
 
آثار تاريخي قزوين داراي پشتوانه تفکر است
اين مقام مسوول گفت: با توجه به موقعيت استان قزوين در زمينه‌هاي از جمله صنعت، کشاورزي و علمي بايد بتوانيم با وجود آثار تاريخي با ارزش در قزوين، اين شهر را به همه معرفي کنيم.
وي افزود: آثار تاريخي، يادگاران نسل‌هاي گذشته ما است که فرهنگ ما در آنها نهفته است بايد اين آثار را با پويا نگه داشتن به نسل آينده تحويل دهيم.
معاون شهردار گفت: آثار تاريخي قزوين داراي پشتوانه تفکر و ايده است و ما خيلي دير اين آثار را احيا کرديم.
بازي‌هاي کودکان ديروز قابل مقايسه با کودکان امروز نيست
دربندي‌زاده در بخشي ديگري از سخنانش به دوران کودکيش اشاره و بيان کرد: بازي‌هاي کودکان ديروز قابل مقايسه با کودکان امروز نيست در گذشته اکثر بازي‌ها گروهي بود و به صورت گروهي چرخ بازي به وسيله لاستيک ماشين مي‌کرديم و هيچ وقت خسته نمي‌شديم.
معاون شهردار ادامه داد: بازي‌هاي کودکان ديروز کاملا خلاقانه و جسورانه بود به طوري که با لاستيک تريلي  400 متر راه مي‌رفتيم اما خسته نمي‌شديم.
 
در بچگي خيلي شيطنت مي‌کردم
اين مقام مسوول با بيان اينکه در بازي‌هاي گروهي انرژي مي گرفتم، ادامه داد: در بچگي خيلي شيطنت مي‌کردم و الکلنگ و هفت سنگ خيلي بازي مي‌کرديم و همچنين با ابتکار عمل بادبادک درست مي‌کرديم و اين کار را به طور تيمي انجام مي‌داديم.
 
از ديدن بادبادک در شب لذت مي‌برديم
وي افزود: از لحاظ مالي مشکل داشتيم ابتکاري با کاغذ و قرقره، بادبادک درست مي‌کرديم و طوري مي‌بنديم که يک شبانه‌روز در آسمان مي‌ماند و واقعا از ديدنش لذت مي‌برديم.
 
تيله‌بازي با 50نفر
دربندي‌زاده ادامه داد: من تا 12 سالگي در آبادان زندگي مي‌کردم، تيله‌بازي را در آبادان گلوله‌بازي مي‌گفتيم و در برخي مواقع حتي 50 نفر دور هم جمع مي‌شديم و تيله‌بازي مي‌کرديم.
معاون شهردار گفت: فساد و انحراف اخلاقي در بازي‌هاي کودکان ديروز وجود نداشت و بيشتر بازي‌ها شکوفايي ذهن را به همراه داشتند اما متاسفانه به مرور زمان بازي‌هاي کودکان دستخوش تغييرات شد و گذشته را از ياد برديم.
اين مقام مسوول ادامه داد: بايد بازي‌هاي گذشته با نياز کودکان امروز دوباره احيا شود چراکه با احياي بازي‌هاي گذشته مي‌توانيم براي آينده، نسل خوبي را تربيت کنيم.
 
موفق نبودم
وي ادامه داد: من موفق نبودم حتي در تربيت فرزندم  از بازي‌هاي کودکان ديروز استفاده کنم حتي ساير خانواده‌ها هم همينطور، اين موضوع بايد به طور اراده جمعي با فرهنگ‌سازي مناسب انجام شود.
دربندي‌زاده افزود: بازي‌هاي گروهي باعث مي‌شد کودکان در کنار يکديگر انرژي‌هاي مثبت بگيرند و استعدادهاي خودشان را شکوفا کنند.
معاون شهردار ادامه داد: ايجاد انگيزه و انتقال تجربيات کودکان ديروز به کودکان امروز بالاخره يک روز به درد کودکان در آينده خواهد خورد و اين انتقال تجربيات بايد بارها تکرار شود تا تاثيرگذار شود.
 
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط